WAKE ME UP

2017.dec.07.
Írta: Andrea és Erika Szólj hozzá!

Légy hatékonyabb! Szervezd ki a marketinged!

Vezetőként, vállalkozóként mindenhez kell érteni, legalábbis olyan szinten, hogy jó kérdéseket tudjunk feltenni. Mit és milyen mélységben érdemes megtanulni ez bizony egy örök dilemma

Stratégia partnerség, kiszervezés vagy saját megoldások, új ember kiválasztása… mikor, mit érdemes mérlegelni, melyik a jó vagy legjobb megoldás?

 img_2577.JPG

Egy sokak által irigyelt munkavégzést vettünk most kereszttűzbe, ez pedig a szabadúszó foglalkozások egyik képviselője. 

Az online marketing ma már lehetővé teszi, hogy bárhonnan elérhető módon, akár országhatáron átívelően nyújtsunk marketing támogatást a cégeknek. Most a másik oldalról nézzük meg ezt: milyen is egy szabadúszó vállalkozás élete a dolgozói szempontjából.

A Naturmarketinggel beszélgettünk.

Bíró Andrea: Kívülről nézve irigyelt munkát végeztek, hiszen kreatívan, látszólag kötetlenül tudtok dolgozni. Mit szerettek a legjobban benne?

Naturmarketing: Pontosan ezt a kötetlenséget, a feladatokban rejlő mindig új kihívást. Minden vállalkozásnak más a története, a filozófiája, amivel foglalkozik, amilyen értéket ad. A mi dolgunk, hogy megmutassuk, a partnerünk, akivel együtt dolgozunk, mitől több, jobb vagy más, mint a konkurenciája. Ezt pedig meglátni és láttatni szép feladat kívülállóként.

Bíró Andrea: Milyen feladatokat élveztek a legjobban?

Naturmarketing: Kreativitásra minden esetben szükség van a munkánkhoz, tehát ezt ki sem emelem különlegességként, nélküle csak marketing kivitelezők lennénk, mi pedig az átfogó stratégiában hiszünk. A komplex, összetett feladatokat, ahol A-Z-ig ránk van bízva egy vállalkozás online jelenléte. Ezt azért is szeretjük, mert nem kell azon aggódni, hogy ha mi például elkészítünk egy weboldalt, ami felhasználó- és mobilbarát, jó helyezésekre számíthat a keresőkben, de például Facebookon nem kommunikál a cég megfelelően, akkor nem lesz professzionális egy külső szemlélő szempontjából. Persze néha elég, ha csak tanácsot adunk, hogyan csinálja jobban egyik-másik területet a cégvezető, de a tapasztalat az, hogy az online megjelenésre még ha tudás van is, gyakorlat és legfőképp idő kevés.

imgpsh_fullsize.jpg

Bíró Andrea: Tehát jobban járnak a cégek, ha kiszervezik az online marketinget, mint ha maguk próbálkoznak vele?

Naturmarketing: Azt tapasztaljuk, hogy még az online világra nyitott cégvezetők esetében is állandóan szorít az idő. Nehezen szakítanak arra is, hogy átbeszéljünk, megtervezzünk egy stratégiát, hiszen az ő feladatuk elsősorban a cégvezetés, azt nem tudja más elvégezni helyettük.

Egy marketinges munkatárs alkalmazása komoly anyagi terhet ró a cégre, bár még ez is egy jobb megoldás, mintha egyáltalán nem foglalkoznának vele. Az azonban nem várható el a munkatárstól sem, hogy egyszerre legyen grafikus, Adwords és Facebook szakértő valamint szövegíró ugyanolyan professzionális szinten.

Tehát több oldalról is jól jár az a cég, amelyik kiszervezi az online marketingjét: egyrészt eredményesebb lesz az online marketing jelenléte, amit kihasználhat akár egy-egy dologra is (például a weboldalt nem kell évente rendbe tenni, ha egyszer jól lett elkészítve és a rajta lévő tartalmat frissíteni tudja a cégnél dolgozó munkatárs, ha megmutatjuk neki) de lehet egy folyamatos együttműködés például a hirdetések vagy a tartalmak előállítása.

Harmadrészt pedig ezzel terhet is veszünk le a vállukról, mert nincs más dolguk, mint időről időre meghatározni a stratégiát, a kereteket, aztán a riportokat olvasni, amiket tőlünk kapnak.

Bíró Andrea: Mi okoz Nektek kihívást a mindennapokban?

Naturmarketing: Például az időbeosztás. Mi is emberek vagyunk, mint az ügyfeleink, és mivel projekteken dolgozunk, nem a nyolctól négyig munkarendet követjük. Lehetetlen lenne úgy kreatívan, ugyanakkor a határidőket precízen betartva hatékonyan működni. Folyamatosan törekszünk rá, hogy prioritásokat állítsunk fel a feladatokban, illetve a munka-magánélet egyensúlyában.

Mivel többnyire távmunkában dolgozunk, így az ezzel járó önállóságot is kezelnünk kell tudni. Persze itt megtehetjük, hogy óránként felállunk, sétálunk egyet vagy iszunk egy pohár teát, hogy kizökkenjünk, hiszen az egész napos ülőmunka a számítógép előtt elég megterhelő.

Ettől függetlenül nekünk is meg kellett tanulnunk olyan módszereket, amikkel ma már jóval gyorsabban, hatékonyabban tudunk dolgozni. Több munkánk lett, mégsem okoz problémát a határidők tartása, ez például egy nagy előnye volt a Bíró Productivity-vel való együttműködésenk.

Bíró Andrea: Egy külső szemlélő szempontjából mentesültök rengeteg olyan helyzettől, ami más munkahelyeken stresszt okoz. Mi az igazság, ti hogyan, miben élitek meg a mindennapi stresszt? És hogyan kezelitek?

Naturmarketing: Egy multicéget erős kötöttségek, szabályok jellemeznek, a nagyvállalati ügyfeleknél tapasztaljuk azt, hogy nemcsak stresszesek a dolgozók, de nem is tudnak igazán hatékonyak lenni. Az oka mindkettőnek úgy látjuk ugyanaz: a nagyra nőtt vállalat lomhává vált, nem figyel az egyes dolgozói ötleteire, hanem egy rendszerbe próbál mindent szervezni. A kört négyszögesíteni.

fullsizer.jpg

Így elvesznek a sikeresebb ötletek, a hatékonyabb megoldások, és az is biztos, hogy nem lesz mindenkinek jó ugyanaz a munkakörnyezet.

Nálunk is vannak szabályok, amik inkább vonalvezetőként szolgálnak mindenki számára, racionálisak, betarthatóak ugyanakkor nem kötnek meg senkit, ez pedig sokszor jobb eredményekhez is vezet.

Stresszt természetesen mi is megélünk: a multitasking például a mindennapjaink része, nagyon nehéz egy dologra koncentrálni egyszerre, amikor az ügyfelünknek eszébe jut egy jó ötlet, amit meg szeretne osztani, hiába dolgozunk egy másik projekten.

De hozhatnám fel példaként azt is, hogy a határidők tartása sokszor komoly odafigyelést igényel, hiszen a rajtunk kívül álló résszel is foglalkoznunk kell. Hiába végezzük el a feladatunkat a megbeszélt időre, ha az ügyfelünknél valami miatt csúszik a kommunikáció, nem kapjuk meg a szükséges információkat.

Számunkra ezek okozzák a stresszt, és persze ami pozitívum is, hogy a munkánk nagy része mérhető, így az eredményessége is számszerűsíthető. Ezeket ma már egy pozitív értelemben vett nyomásként érzékeljük, ami lelkesít, mutatja az irányt, hogy miben és merre kell tovább fejlődnünk. Ezt a nézőpontot a tréningeknek köszönhetően sajátítottuk el, hiszen különbözőek vagyunk, másképp teljesít egyikünk-másikunk nyomás alatt. Azzal, hogy az időnként komolyan felhalmozódó feladatokat inkább kreatív kihívásként kezeljük mindannyiunk számára nagy előrelépés. Egyébként pedig mérhető sikereket hozott a vállalkozásunk életében.

www.naturmarketing.hu

Inspiráló stressz – Wake Me Up!

Gondoltad volna, hogy azt a „gyilkosnak” vélt stresszt, ami szorítja a torkod, amitől liftezik a gyomrod, és hiába is védekezel ellene, pirul tőle az arcod – a saját hasznodra is fordíthatod? A stressz valójában nem ellenség, hanem jó barát. Ismerd meg, és csodálkozz rá pozitív hatásaira.

 
wakemeup_20.jpg

Tovább

Lehetsz-e boldog a munkádban és a magánéletedben egyaránt?

Csakis tőled függ! 

Az élet egyesek számára egy taposómalom, végeláthatatlan mókuskerék. Reggel felkelünk, gépiesen isszuk a kávét, és többnyire reggeli nélkül, korgó gyomorral tülekedünk fel a villamosra, metróra, buszra vagy épp pattanásig feszült idegekkel ülünk egy közlekedési dugóban. Az unott arcok körülöttünk arra késztetnek minket, hogy ne vegyük fel senkivel a szemkontaktust, és csak magunk elé (vagy az útra) nézzünk.

Ha szerencsések vagyunk, aznap a munkahelyen épp nem kapunk „intőt” a főnöktől, és azt sem lehet érezni a levegőben, hogy a kollégák kibeszélnek bennünket a hátunk mögött. A munkaidő csak azon kevesek számára repül, akik imádják amit csinálnak, akik nem, azok számára csigalassúsággal telik, és egy örökkévalóságnak tűnik, míg az óra elér a 4-es, vagy 5-ös számig.

 21384546_l.jpg

Tovább

Kihívásra fel!

Az emberek gyakran mondják, hogy a motiváció nem tart sokáig. Nos a fürdés sem…
Ezért kell naponta megmártózni benne!  Zig Ziglar

 

Változás művészete: tudatos megelőzéssel, jó tervezéssel könnyen tudod majd kezelni a stresszt, hatékonyabban fogsz zsonglőrködni az idővel is, így nem kell félned, hogy a sok sürgető feladat a kiégés felé lökdös.

Kihívásokkal is motiválunk!

we.jpg

 

Andrea és Erika

produktivitás generátor és énidő specialista

Írj nekünk: beep@we-program.com

Állj meg egy pillanatra és utána pörögj fel!

p61022-091545.jpg

Pillanatok, élethelyzetek, kapcsolódások... mind arról szólnak, hogy mit teszel éppen magadért. Minden helyzetben van választásunk, amihez fókuszált figyelemre van szükségünk, hogy észrevegyük azokat a pillanatokat, melyek fontosak az életünkben.

Az élet hosszúnak tűnik, ezért nehéz észre venni, hogy mégis mennyire rövid. Ezért egy igazi küldetés megtalálni azt, amire csak mi vagyunk képesek, amiért érdemes nap, mint nap felkelni és kihívást teljesíteni, hogy napról napra jobban és jobbak legyünk.

 

 

 

Andrea és Erika

produktivitás generátor és énidő specialista

Írj nekünk: beep@we-program.com

Üdvözlünk

Egy érdekes kísérletre hívunk.

Adott egy énidő specialista és egy produktivitási generátor, máris az élet két súlypontján egyensúlyozhatsz!

Az élet mit jelent számodra? Végeláthatatlan mókuskerék vs. megtaláltad azt az életstílust, ami passzol hozzád?
Időt szánsz magadra vagy megteremted az időt hozzá? Minden percét élvezed a munkádnak?

Én és a munka, munka és Én

Időnk nagy részét munkával töltjük és nem mindegy, hogy muszájból végezzük-e feladatainkat, vagy merjük megteremteni, hogy a munkánk egyben a hivatásunk is legyen!
1 perc alatt képes vagy magad motiválni? Észrevenni egy-egy csoda pillanatot?

Figyelni, érezni, élni, megélni, merni, megállni...

Számíthatsz ránk! Kiforgatunk a komfortzónádból, időnként talán csak egy-két percre, segítünk lelassulni vagy éppen felpörögni!

Pillanatok, kapcsolódások, élethelyzetek, hogy napról napra jobban legyünk! Magunkkal és együtt, mert ez egy közös ügy!

                                                                             Erika és Andrea

mi.jpg

 

süti beállítások módosítása